1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

2006 is nog maar net onderweg, of de geruchten rond AMD en Dell laaien weer op. Net als vorig jaar gaan de geruchten over het feit dat de PC bouwer wellicht AMD processors gaat toepassen in haar computers.

Tijdens de Consumer Electronics Show, vorige week in Las Vegas, liet topman Michael Dell op een vraag van een aanwezige weten, dat er een goede mogelijkheid is dat Dell AMD chips gaat gebruiken. Nu heeft Michael Dell wel eerder dergelijke opmerkingen laten vallen, waar later niets mee is gebeurd, maar voor analisten is een dergelijke uitspraak olie op het vuur.

Zo melden de analisten van PiperJaffray:

Quote:

Wij geloven zeer zeker dat Dell in de tweede helft van 2006 zal beginnen met de verkoop van systemen met een AMD processor. Daarbij wijzen wij tevens op de uitspraken van Michael Dell over de mogelijkheid van deze samenwerking. Onze verdere gesprekken met bronnen wijzen verder uit dat Dell’s verkooptak een verzoek heeft ingediend voor Opteron servers, zodat er beter geconcurreerd kan worden.

Als de analisten gelijk hebben, zou dat een einde maken aan een jarenlange Intel-Dell samenwerking. De verzoeken van de verkooptak lopen al tijden en Dell heeft daar tot nog toe geen gehoor aan gegeven. Alhoewel Intel op veel fronten haar meerdere moet erkennen in AMD, heeft het bedrijf een degelijk en uitgebreid assortiment aan chips en Dell is daar vooralsnog tevreden mee.