1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Voor mensen die niet kunnen wachten tot Apple een keertje haar eigen tablet Mac uitbrengt, heeft de site ThePlaceforitAll.com wellicht een oplossing. Het bedrijfje achter de site heeft namelijk een aantal iBooks omgebouwd tot tablet versie.

De zogenoemde iTablets worden stuk voor stuk door ThePlaceforitAll omgebouwd. Dat betekend dat het LCD scherm van de 12 inch notebooks worden vervangen door een touchscreen met daarin een powerbutton en een houdertje voor de stylus.
Voorlopig biedt de site de eerste honderd omgebouwde apparaten aan op eBay, waarbij de biedingen kunnen beginnen bij 1.500 dollar. De specificaties van de iTablet zijn een 1,33Ghz PowerPC G4 processor, 512MB geheugen, een 40GB harde schijf, Mac OS X 10.4, Wi-Fi 802.11g en Bluetooth 2.0. Verder is elke machine genummerd en gesigneerd door de maker.

Het bedrijf geeft overigens openlijk toe dat de kopers van de iTablet niet hoeven te rekenen op ondersteuning van Apple en daarnaast kunnen kapotte iTablets niet ter reparatie worden aangeboden bij ThePlaceforitAll.com. Amerikanen zijn daarnaast voorlopig de enigen die een dergelijk apparaat aan kunnen schaffen.

Verder is het touchscreen niet compatible met de InkWell technologie in Mac OS X en kopers worden aangeraden om een softwarepakket aan te schaffen, waarmee extra functionaliteit aan het apparaat worden toegevoegd.
Op eBay en de site zijn alleen ontwerpafbeeldingen van de iTablet te zien en het is niet zeker of de echte versie er precies zo uitziet als op de afbeelding.