‘Nokia bouwt high-end smartphone met Android’

Nu Nokia’s hardware-afdeling verkocht is aan Microsoft, zou je denken dat er geen nieuwe Nokia-smartphones meer zullen verschijnen. Het geruchtencircuit meldt echter dat dit wel degelijk gebeurt: Nokia zou aan een high-end smartphone met Android werken.

Nokia’s CEO Rajeev Suri heeft al vaker subtiele hints die mogelijk duiden op de komst van een nieuw Nokia-toestel laten vallen. Nu horen we voor het eerst dat het eerste toestel zal zijn voorzien van Android. Het zou bovendien gaan om een high-end smartphone die gebouwd wordt door het team dat de Nokia N9 heeft ontworpen.

Dat Nokia voor Android zou kiezen is opmerkelijk te noemen. Het merk bleef de afgelopen jaren trouw aan Windows Phone, al werd in februari wel de Nokia X-reeks gelanceerd. Deze toestellen beschikken over Android, maar het besturingssysteem bevatte zoveel mogelijk diensten van Microsoft. Of Nokia ditmaal ook zo aardig is voor Microsoft valt nog te bezien.

Microsoft heeft Nokia dit jaar overgenomen en mag de merknaam 10 jaar lang gebruiken. Dit betekent dat Nokia een nieuwe smartphone mag maken, maar deze wel onder een andere merknaam zal moeten uitbrengen. Onder de motorkap blijft het wel een pure smartphone van Nokia.