2min

Tags in dit artikel

,

HDTV komt naar nederland toe. Het WK in juli word daarom ook in HDTV ( High Definition televisie ) uitgezonden.

Klanten van kabelmaatschappijen kunnen in juni beschikken over HDTV. Dan wordt namelijk het WK in HDTV uitgezonden. De uitzendingen hebben wel een speciale decoder nodig. En een "platte" tv is ook nodig, omdat de kwaliteit die die schermen aankunnen gemiddeld hoger ligt.

Samsung heeft een deal gesloten met Essent kabelcom en Casema voor de introductie van HDTV.
Samsung is bezig met het ontwikkelen van een decoder. Deze gaat rond de 299 euro kosten. De bedrijven hebben ook rekening gehouden met mensen die nu al digitale televisie hebben. Deze kunnen het gewoon blijven ontvangen naast de HDTV.

Zoals al eerder gezegd wordt het WK in juni uitgezonden. Hiervoor is het echter al mogelijk om HDTV te hebben, vanaf mei ligt het in de winkels.
In april zullen de Multimedia Strorages een "demo" wegzetten. Zodat de consument zelf kan beslissen of hij het wat vindt.

Er zullen in de loop van het jaar ook meer zenders bijkomen die HDTV ondersteunen. Zoal Discovery Channel, National Geographic, Eurosport, Euro1080 HD1, Film1 en Sport1. De NOS die meehelpt bij het mogelijk maken van het WK in HDTV kwaliteit zal in de verdere toekomst ook nog een rol spelen.
Een tekort in "platte" schermen zullen wij in Nederland niet hebben. In 2005 werden er al 250.000 schermen verkocht. Verwachten wordt dat dit er eind 2006 800.000 zullen zijn.