2min

Tags in dit artikel

,

Vertiv en Telefónica maken tijdens Mobile World Congress bekend een langdurige samenwerking aan te gaan, om energiebesparingen een boost te geven met doelgerichte infrastructuuroplossingen. Onder de overeenkomst zal Vertiv Energy Savings as a Service (ESaaS) leveren aan locaties van Telefónica in Europa en Amerika.

De komende tien jaar moeten alle facetten afgedekt worden, van de eerste locatiebeoordeling tot uitgebreid onderhoudsdiensten. Binnen deze overeenkomst zal Vertiv energie-audits uitvoeren en uitgebreide beoordelingsrapporten opstellen voor vooraf vastgestelde KPI’s en energiebesparingen voor elke locatie. In de rapporten vinden we aanbevelingen voor het optimaliseren van de prestaties, capaciteit, beschikbaarheid en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, om uiteindelijk energiebesparing te realiseren.

Vertiv belooft daarbij complete ondersteuning aan de klant, van consultancy en uitvoering tot 24×7 bewakings- en onderhoudsdiensten. Hiervoor is geen CAPEC-investering vereist, omdat Vertiv dit als onderdeel van het ESaaS-contract heeft meegenomen. Telefónica heeft als energie- en klimaatveranderingsdoelstellingen om het energieverbruik per traffic unit met 50 procent terug te dringen.

Ervaring

De twee partijen zijn al meer dan 20 jaar zakenpartners, waarbij ze samenwerken om innovatieve oplossingen ter ondersteuning van de netwerklocaties van Telefónica wereldwijd te leveren. Met name in 2017 introduceerde Vertiv een reeks energie-efficiënte infrastructuuroplossingen. Hieronder vallen thermal management-apparatuur, wisselstroom- en gelijkstroomvoedingen en hybride systemen voor zonne-energie om hernieuwbare energiebronnen te ondersteunen.

Qua ervaring zit het bij Vertiv dus wel goed. Inmiddels zijn de oplossingen van het bedrijf dan ook in verschillende landen uitgerold. Vertiv sluit af met de mededeling dat de samenwerking de visie van de twee bedrijven op één lijn brengt voor het verbeteren van efficiëntie en het mogelijk maken van innovaties wereldwijd.