1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het bedrijf blinkx heeft een nieuw programmaatje ontwikkeld, dat automatisch zoekt naar informatie die te maken heeft met de informatie die op dat moment op het scherm van de gebruiker te zien is.

Het één megabyte grote programmaatje genaamd Pico, zet volgens ontwikkelaar blinkx de zoekwereld op zijn kop. Het bedrijf zegt zelf waar te maken, waar Microsoft en Apple al tijden over praten.

Volgens blinkx is het zoeken naar informatie een ongewenste onderbreking van de werkzaamheden van een gebruiker.
Pico lost dat probleem op door op de achtergrond te draaien en het programmaatje verschijnt in de titelbalk van de geopende applicatie bovenaan het scherm. De zoekresultaten in die balk worden opgedeeld in verschillende categoriëen, waaronder nieuws, weblogs, video, internet, Wikipedia, afbeeldingen enzovoorts.

Als de gebruiker op de categorie naar keuze klikt verschijnen de zoekresultaten als een dropdownmenu onder de knop. Middels zogenaamde Smart Folders kunnen bepaalde zoekopdrachten ook opgeslagen worden, zodat ze later gebruikt kunnen worden.
Het programma is gratis, maar blinkx heeft plannen om advertenties onderaan de zoekresultaten weer te geven, om zo inkomsten te creëeren.

Het programma is te downloaden op de site van blinkx en is minder dan één megabyte groot.