2min

Unisys laat aan Techzine weten over de nieuwe versie van zijn Unisys Stealth security software suite. Hierin vinden we upgrades die de beveiliging uitbreiden naar gespecialiseerde Internet of Things (IoT)-apparatuur en andere verbonden apparaten. Denk daarbij aan medische bewakingsmachines, bagagescanners, industriële besturingssystemen en bewakingscamera’s.

De Stealth microsegmentatiesoftware isoleert de apparaten van niet-vertrouwde netwerksegmenten binnen een beveiligd netwerk, om inbraak en manipulatie op afstand te voorkomen. Tegelijkertijd beschermt Unisys het bedrijfsnetwerk tegen mogelijke inbraken vanaf onbeveiligde apparaten. Het aanvalsoppervlak verkleint doordat kostbare apparaten beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang.

Deze functionaliteit kan worden geleverd als een virtuele of fysieke gateway. Zo zijn apparaten waarop Stealth niet geïnstalleerd kan worden ook beschermd. Hardware- of softwarewijzigingen aan de apparaten zijn dan niet nodig.

Sectorspecifiek

Unisys ziet de oplossing wat kan betekenen voor bijvoorbeeld een zorginstelling. Stealth kan ongeoorloofde toegang tot medische apparaten en patiëntgegevens voorkomen en beperken. Op die manier is een veilige, real-time gegevensstroom van apparaten naar medische databases mogelijk. Vanwege flexibel beveiligingsbeheer nemen ook de kosten van compliance af.

Het bedrijf verwijst naar een onderzoek van Gartner, dat stelt dat oude medische apparaten die niet ontworpen zijn voor internettoegang verbonden worden met het internet als onderdeel van zorginitiatieven. De risico’s en de aanvalsoppervlakte nemen hierdoor toe. Gartner beveelt organisaties aan om zones te creëren om proactief de segmentatie van medische apparatuur te faciliteren.

Daarnaast verbieden sectorspecifieke platformen en sectorregelgeving vaak updates van de apparaten zelf, waardoor organisaties beperkt zijn tot de ingebouwde beveiligingsmogelijkheden van de apparaatfabrikanten. Unisys ziet graag dat de security van de gespecialiseerde apparatuur uitbreidt voorbij het statische, door de fabrikant geleverde beheer. Dit om de snel evoluerende, geavanceerde bedreigingen van tegenwoordig bij te kunnen houden. Stealth maakt microsegmentatiebeveiliging per direct beschikbaar op deze apparaten.