1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Steeds meer bedrijven kiezen voor Oracle Fusion Middleware gebaseerd op Linux. De groei wordt veroorzaakt doordat steeds meer organisaties kiezen voor technologie die gebaseerd is op open standaarden als ondergrond voor het bouwen van service-oriented architectures (SOA).

Het aantal licenties voor Middleware is met 24 procent gegroeid in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2005. Voor een deel is deze sterke groei te wijten aan de koppeling met Linux. De architectuur van Oracle in combinatie met Linux, het snelst groeiende besturingssysteem, stelt klanten in staat betrouwbare en veilige bedrijfsoplossingen te leveren die gebaseerd zijn op de goedkoopste hardware- en besturingssysteem infrastructuur.

Het aantal klanten dat Oracle’s suite met middleware producten gebruikt, gebaseerd op Linux, blijft met elke nieuwe versie groeien. Tussen januari 2005 en maart 2006 was ongeveer de helft van alle bestellingen van de Oracle Application Server 10g Release 3 op Linux-gebaseerd. Voor versie 2 ligt dit rond de 30 procent. De product-downloads van het Oracle Technology Network laten dezelfde trend zien. Ronduit 40 procent van de downloads van Oracle Application Server 10g Release 3 zijn gebaseerd op Linux. Bij versie 2 was dat nog zo’n 25 procent.