1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Mensen die graag Windows Vista willen draaien opgelet! Je moet misschien upgraden, aangezien Vista op 50 procent van de huidige thuiscomputers niet zal draaien. Eerder werd al bekend dat de helft van alle PC’s niet met de grafische interface Vista Glass zou om kunnen gaan, maar nu lijkt het dus dat de meeste apparaten helemaal niet om kunnen gaan met Vista.

Bij de pc’s die Vista niet kunnen draaien is de videokaart vaak het grootste probleem. Ook het aanwezige ram geheugen kan een probleem worden. 512MB is nu het gemiddelde, maar Vista heeft een gigabyte intern geheugen nodig om vlekkeloos te kunnen functioneren. Ook is er minstens een Pentium 4 nodig. Mensen die gebruik willen maken van Vista op een laptop, kunnen beter met de aanschaf van een nieuwe wachten tot de Intel Core Duo uit is, met een gigabyte ram aan boord.

Dit kunnen natuurlijk ook gewoon loze dreigementen zijn. Zo zal Vista zichzelf automatisch terugschakelen op systemen waarop het besturingssysteem niet voluit kan gaan. Naar alle waarschijnlijkheid zal het dus wel meevallen