NetApp brengt opslagdienst Cloud Volumes naar Google Cloud Platform

NetApp laat aan Techzine weten zijn krachten te bundelen met Google Cloud, om hybrid-clouddataservices te leveren met Cloud Volumes for Google Cloud Platform (GCP). De cloud-native dienst moet de toegang tot resources voor ontwikkelaars versnellen en management vereenvoudigen.

De geautomatiseerde synchronisaties van NetApp, de NetApp-Snapshot-kopieën en de rapid clones ondersteunen vrij verplaatsbare data, zodat ontwikkelaars het creëren van werkplekken en bouwcycli kunnen versnellen. De dienst is geschikt voor het migreren van elke workload, waaronder bestandsservices, analyses, databases, disaster recovery en DevOps. Bovendien wordt het voor klanten eenvoudiger om gegevens heen en weer te verplaatsen tussen on-premises en de cloud.

Eerder werd Cloud Volumes aangekondigd voor Amazon Web Services en Microsoft Azure (Azure NetApp Files). NetApp en GCP komen met een niet-openbare preview, waarvoor geïnteresseerden zich kunnen aanmelden op de betreffende pagina. Later dit jaar verschijnt er een openbare preview.

Cloudverbonden flash

Voor GCP is machine learning een focusgebied om zich te onderscheiden van concurrenten. Daarom benadrukken NetApp en Google dat dit bedrijven helpt die machine learning-modellen met on-premise data willen bouwen. Zo biedt NetApp’s AFF A800 all-flash storage on-premise AI-mogelijkheden. Dit NVMe-enterpriseplatform realiseert een latentie van minder dan 200 microseconden en een throughput tot 300 GB/s in een 24-node cluster.

Daarnaast kunnen SAN-omgevingen versnellen met een software-upgrade naar NVMe over Fibre Channel voor specifieke ONTAP (NetApp’s datamanagementsoftware) gebaseerde systemen. Het geüpdatete ONTAP komt met nieuwe richtlijnen, waardoor er dankzij selectieve dataopschoning beter aan GDPR-privacyvereisten voldaan kan worden. Er is ondersteuning voor SSD’s van 30 TB.

Voor cloudservices komt NetApp verder nog met een functie om automatisch cold data van primaire storage te verplaatsen naar AWS en Azure, wat de capaciteitskosten verlaagt. NetApp Active IQ-technologie biedt nieuwe analyses op basis van de cloud, waarmee toekomstige performancebehoeften worden voorspeld.