2min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel is druk bezig met het afronden van haar Conroe en Merom processors, die onder de naam Core 2 Duo op de markt gaan komen. De processors kunnen overweg met multithreading, maar tot nog toe maken maar weinig games daar gebruiken van. Intel looft nu een prijs uit voor de gamedemo die het best gebruik maakt van multithreading en een prijs voor de game die het energiezuinigst is.

Veel specialisten en analisten verwachten dat Intel met de Conroe en Merom chips weer een ouderwets goede chip in handen hebben. Intel hoopt gamers en ontwikkelaars hier ook van te kunnen overtuigen. Het bedrijf start daarom de ‘Intel Game Demo Creation Contest’.

Deze contest bestaat uit twee delen. Het eerste deel van de contest gaat om de beste threaded game. Ontwikkelaars worden door Intel uitgedaagd om een gamedemo te ontwikkelen die optimaal gebruik maakt van multithreading. Het spel moet minimaal twee threads hebben die elk een flink deel van de code voor hun rekening nemen.
Ontwikkelaars kunnen maximaal 100 punten verdienen voor de kwantiteit (frames per seconde) en de kwaliteit (extra features en gebruikerservaring)

Het andere deel gaat om de beste Game on the Go, oftewel de game die het minste energie verbruikt. Hier wordt gekeken hoe de game geoptimaliseerd is voor gebruik op laptops. Voorbeelden daarvan zijn het weergeven van het stroomverbruik en de netwerkverbinding, maar ook het omgaan met de standby mode. Ook hiervoor zijn maximaal 100 punten te verdienen.
Verder wordt elk spel ook nog op de gameplay, graphics en audio getoets

Intel heeft leuke prijzen in de aanbieding voor winnaars, in elke categorie krijgen de nummer één tot vijf een prijs. Elke winnaar krijgt van Intel een enkele licentie op haar Threading Tools en VTune Performance Analyzer. De nummer drie krijgt daarnaast 1.250 dollar, de nummer twee krijgt 2.500 dollar. De winnaar in elke categorie krijgt 30.000 euro en een Dell Inspiron E1705 laptop ter waarde van 3.114 dollar.
Deelnemers moeten akkoord gaan met het feit dat Intel de demo’s mag afdraaien om haar computers te demonstreren, wat betekent dat de demo’s gebruikt gaan worden om de Core 2 Duo te promoten.

Zowel bedrijven als particulieren mogen meedoen aan de wedstrijd, maar helaas alleen als ze in Amerika gevestigd zijn of wonen. Intel stelt trouwens voor de wedstrijd ook tijdelijke licentie voor diverse applicaties ter beschikking, zodat iedereen evenveel kans heeft.