1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Palm heeft vandaag haar nieuwe Treo 700p uitgebracht. De smartphone kan door een upgrade van Palm OS ook overweg met EV-DO netwerken. Met deze telefoonnetwerken zijn transfersnelheden te bereiken.

Palm kwam eerder dit jaar met een smartphone die draaide op Windows Mobile, maar CEO Ed Colligan van Palm had ontwikkelaars al laten weten dat het bedrijf haar eigen Palm OS niet in de steek zou laten. Die vrees van ontwikkelaars was niet ongegrond, want Palm OS is in basis al twee jaar hetzelfde.

Met de nieuwe 5.4.9 versie van Palm OS kan er dus verbinding gemaakt worden met een EV-DO (evolution data-optimized) netwerk, waardoor er downloadsnelheden van maximaal 400kbps tot 700kbps behaald kunnen worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de providers hun diensten voor de 700p gaan aanbieden, maar wel duidelijk is dat zowel Sprint en Verizon EV-DO gaan aanbieden.

De Treo 700p is een smartphone met 128MB geheugen, waarvan 68MB al in gebruik is. Verder is er qua connectiviteit ook Bluetooth voorzien. Het schermpje van de 700p kan 320×320 pixels weergeven. Uiteraard is er ondersteuning voor diverse muziekformaten en kunnen er foto’s gemaakt worden met de ingebouwde 1,3 megapixel camera. Dit alles wordt aangestuurd door een XScale 312MHz processor van Intel