Slack verbetert zoekfunctie met persoonlijke suggesties

Slack kondigt een update van zijn zoekfunctie aan, die het vinden van informatie binnen het platform – zoals een specifiek bericht of gedeeld bestand – sneller en intuïtiever maakt.

De update voegt nieuwe zoekfilters toe, en personaliseert de zoekresultaten op basis van een aantal parameters, zoals met wie je vaak communiceert of in welk kanaal je regelmatig deelneemt. Hoe meer je Slack gebruikt, hoe beter de zoekresultaten worden.

Wanneer je een zoekopdracht begint te typen, verschijnt onmiddellijk een lijst met gesuggereerde resultaten, net zoals bijvoorbeeld ook Google dat doet. De suggesties zijn gebaseerd op hoe en met wie je werkt in Slack.

Een uitgebreide weergave van de zoekresultaten geeft je de mogelijkheid om de zoekopdracht te verfijnen, bijvoorbeeld op basis van categorieën zoals berichten of bestanden. Je kan ook filteren op basis van onder meer bestandstype, personen, kanalen of periode.

“Je voorgestelde filters zullen zelfs verschillen afhankelijk van je zoekopdracht, omdat ze zijn afgestemd op je specifieke zoektermen en in het algemeen op hoe je in Slack werkt”, klinkt het in de aankondiging van de update.

De update wordt in de komende weken naar alle gebruikers uitgerold. Slack telt naar eigen zeggen 8 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, waarvan 3 miljoen de betaalde versie gebruiken.