1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uit cijfers van Monster Employment Index blijkt dat de Nederlandse online arbeidsmarkt in een stijgende lijn zit. Deze website houdt maandelijks bij wat er gebeurt met de online markt. In de afgelopen vier maanden is het aantal vacatures dat online wordt gezet flink gestegen.

Verschillende soorten banen zijn er te vinden op het internet, maar vooral het aantal vacatures voor de horeca, PR, marketing en media stijgt flink. In de maand mei steeg het aanbod met zeven punten in vergelijking met de maand ervoor, en bereikt daarmee een nieuw hoogtepunt. Het is duidelijk dat de arbeidsmarkt weer aan het verbeteren is, ook uit de cijfers blijkt dat, want in vergelijking met 12 maanden geleden staat de index nu 53 punten hoger.

De onderzoekers hebben met de gegevens van ongeveer 300 Nederlandse vacaturepagina’s en carrièresites hun cijfers berekent. De index staat momenteel op 155 punten, dit is het hoogste punt wat ooit is bereikt, sinds het begin van de meting in 2004.

Marc de Vries, die Managing Director van Monsterboard.nl: "de opleving van de arbeidsmarkt sluit aan bij de positieve ontwikkeling van de economie. De economie is in het eerste kwartaal van dit jaar sterk toegenomen, iets wat wij al hadden voorzien op basis van de stijging van het vacatureaanbod."