1 min

Tags in dit artikel

,

Één op de vijf Amerikaanse jongeren fraudeert op het internet. Het gaat er dan niet om dat ze geld verduisteren, maar dat ze werkstukken en ander, voor school bestemd materiaal van internet halen in plaats van het zelf samen te stellen.

Het afgelopen jaar heeft 24 procent van de jongens en 14 procent van de meisjes plagiaat gepleegd op deze manier. Sommige mensen vragen zich zelfs af waarom dit aantal niet hoger ligt. CBSNews.com, die het onderzoek uitvoerde, geeft aan dat scholen in haar opinie verkeerd les geven. In plaats van kant en klare werkstukken te laten fabriceren, kunnen ze de jongeren beter een analyse van de gevonden materialen laten maken. Vroeger gingen jongeren namelijk naar de bibliotheek om over te schrijven, maar toen noemde men het ‘onderzoek’, aldus CBSNews.com.

Volgens het onderzoek maakt 57 procent van de ondervraagden gebruik van het internet voor schoolwerk, 34 procent om te msn’en of iets soortgelijks te doen, 33 procent om muziek te downloaden en 32 procent om te mailen. Slechts 19 procent maakt van zijn of haar pc gebruik om spellen te spelen.

Overigens kan je vraagtekens zetten bij de betrouwbaarheid van het onderzoek. Slechts 449 tieners werden ondervraagd. Wij zijn benieuwd hoe dit in Nederland zit daarom een klein Techzine onderzoekje: