2min

Tags in dit artikel

, ,

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) is een samenwerking aangegaan met het bedrijf e-office om ervoor te zorgen dat Blackberry gebruikers ook toegang hebben tot teletekst.

Met de nieuwe toepassing genaamd BlackBerry Teletekst kunnen BlackBerry gebruikers overal toegang krijgen tot de bekende teletekstpagina’s van de NOS.

"Voor veel van onze klanten is het belangrijk om continu op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. Met name professionals in de zakelijke en financiële dienstverlening willen meer dan alleen e-mail en agenda op hun PDA. Zij willen onderweg beslissingen kunnen nemen op basis van het laatste nieuws en actuele bedrijfsinformatie. Daarnaast is er ook behoefte aan praktische informatie die het leven van drukbezette professionals kan vergemakkelijken, waaronder bijvoorbeeld up-to-date verkeersinformatie. Teletekst is een toepassing die iedereen kent. Veel mensen kennen zelfs de nummers van de belangrijkste pagina’s uit hun hoofd", aldus Thierry Lammers, eindverantwoordelijke
voor de mobiele activiteiten van e-office.

Teletekst bestaat al sinds 1980. Toen de dienst destijds op de markt kwam konden slechts 700 mensen er gebruik van maken, omdat zij een ‘dure’ TV hadden die teletekst ondersteunde. Tegenwoordig kan bijna elke televisie de dienst ontvangen en wordt het dagelijks door meer dan twee miljoen mensen gebruikt. Een pilotproject met Teletekst op de BlackBerry had eenzelfde succes en daarom is besloten om de dienst ook geschikt te maken voor de BlackBerry.

Overigens is de dienst niet gratis. De eerste maand is gratis, daarna moet er per gebruiker 24 euro per jaar betaald worden. Als een bedrijf besluit om de dienst voor meerdere werknemers aan te schaffen dan zijn er uiteraard kortingen.