1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een hacker die zichzelf Ratbert noemt, heeft afgelopen weekend de rechten van de baas van het Freenode IRC netwerk gestolen en misbruikt.

Ratbert stuurde een beledigende global message naar iedereen op het netwerk en probeerde via een DCC SEND een exploit uit te buiten. Ook heeft hij enkele servers van het netwerk neergehaald en de rechten van de medewerkers van Freenode ingetrokken.

De gebruikers die aanwezig waren vonden het in het begin wel grappig wat de hacker deed. Na een tijdje drong echter door dat als hij aan het password van de beheerders van het IRC netwerk kon komen, hij dan ook aan die van de gebruikers kon komen.

Het was erg makkelijk voor Ratbert om aan de userpasswords te komen. Dit kan hij als beheerder gewoon uit NickServ halen. Een woordvoerder van Freenode meldde echter dat hij dit volgens het bedrijf niet had gedaan. Ratbert was in hun ogen te druk met het van het netwerk afgooien van beheerders en gedroeg zich eerder als een pestkop dan dat hij wachtwoorden wilde stelen.