1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft gaat wellicht een nieuwe controller voor de Xbox 360 ontwikkelen die minder knoppen heeft dan het huidige exemplaar. Microsoft hoopt daarmee de jongere gamers aan te kunnen spreken.

De mogelijkheid voor een nieuwe afgeslankte controller werd geopperd door Xbox chef Peter Moore. Volgens Moore weten sommige gamers zich geen raad met de grote hoeveelheid knoppen op de huidige controller, die volgens hem een complex apparaat is.
"Shoulder buttons, triggers, analoge sticks, d-pads, ik bedoel maar, er zitten een hoop zaken op de controller. Kijk bijvoorbeeld naar de klassieke Atari 2600 joystick, iedereen kan het apparaat pakken en ermee spelen. Ik denk dat Nintendo met de Wii ook terug wil naar die tijd, alhoewel ik me wel verbaaste over het feit hoeveel knoppen er nog op die controller zitten."

Toch blijft Moore onverminderd enthousiast over de Wii, want hij waardeert de pogingen van Nintendo om de gamesmarkt zo breed mogelijk te maken. Toch lijkt het er niet op dat Microsoft, net als Nintendo en Sony, ook met een controller met bewegingssensor. Moore liet namelijk weten dat Microsoft niet iets intuïtief of innovatiefs wil forceren.

Zijn ideeën voor een afgeslankte controller heeft hij trouwens gekregen door zijn dochter. Volgens Moore is zij een fervent speler van Project Gotham Racing, maar houdt ze niet van alle knoppen op de controller. Het probleem heeft bij Microsoft dus de aandacht, maar Moore liet wel weten dat er nog geen concrete plannen zijn.