2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens verschillende rapporten is Skype’s VoIP protocol gekraakt door een bedrijf in China. Een informant heeft gezegd dat het bedrijf een tijdje heeft gewerkt aan het openen van Skype’s protocol, nu is er een programma gemaakt waarmee men elke Skype gebruiker kan bellen vanaf elke plaats in de wereld.

Het rapport suggereerde dat het softwareteam dat op dit project gewerkt heeft, toegang had tot de database waarin Skype zijn gebruikers heeft staan. Hierdoor hadden ze toegang tot gebruikersprofielen, konden ze gesprekken opzetten en zelfs een verbinding maken door Skype’s encryptie heen.

Alhoewel het programma nog steeds in ontwikkelingsfase is, werkt het momenteel wel. Bij het bellen treedt nog wel een merkbare echo op en de kwaliteit van het bellen variëert van netjes tot goed. Op dit moment is het niet mogelijk om met Skype gebruikers te IM’en, maar het bedrijf, spokesperson, heeft laten weten dat ze een publieke versie zal lanceren in Augustus. Het bedrijf hoopt dat ze een volledig alternatieve versie van Skype kan introduceren, die volledig compatible is met Skype.

Skype is recentelijk gekocht door eBay voor de integratie in haar populaire online verkoopsysteem. eBay heeft laten weten dat men met Skype eBay gebruikers kan bellen gebruikmakend van de Skype Me functie, hiermee kunnen ze dan direct communiceren. Problemen tussen de koper en verkoper kunnen daardoor voorkomen worden. Nu dat Skype’s VoIP protocol is gekraakt vragen velen zich af of dit een negatief effect zal hebben op eBay-Skype integratie. Noch eBay noch Skype heeft een reactie gegeven op de berichten.