1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel en Micron zijn van mening dat NAND flashgeheugen de toekomst is en daarom werken de bedrijven samen aan nieuwe modellen op basis van een 50 nanometer procédé.

Intel en Micron Technology hebben samen het bedrijf IM Flash Technologies opgericht en ontwikkelen binnen dat bedrijf NAND flash geheugen. NAND flashgeheugen is in potentie sneller en stiller dan harde schijven, maar kunnen uiteindelijk wel vergelijkbare opslaggroottes behalen.

De vraag naar NAND flashgeheugen wordt steeds maar groter, vanwege het feit dat het geheugen in toenemende mate wordt toegepast in muziekspelers, portable opslag en handheld computers. Geschat wordt dat de omzet in NAND flashgeheugen in 2006 ongeveer dertien tot zestien miljard zal bedragen. In 2010 zal dit uitgroeien naar 25 tot 30 miljard dollar.

"Micron is sinds 2004 actief in de markt voor NAND geheugen en produceerde sindsdien op basis van een 90nm procédé. Dankzij de groei in de afgelopen jaren en de samenwerking met Intel wil Micron nu een product introduceren waarmee het marktleider kan worden", aldus Brian Shirley van Micron. Ook Intel ziet een enorme toename in de vraag naar NAND geheugen en het bedrijf denkt met haar kennis en die van Micron snel aan die vraag te kunnen voldoen.

Momenteel worden er bij IM Flash Technologies tests uitgevoerd met vier gigabit modellen van het NAND geheugen, verwachting is dat deze modellen in 2007 in massaproductie genomen kunnen worden.