2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Nintendo DS Lite is toch een van de mooiere handhelds op de markt, maar het lijkt dat Nintendo zich heeft moeten haasten om de vraag bij te houden. Daardoor zijn er heel wat mensen met problemen met hun Nintendo DS Lite.

Natuurlijk vallen alle problemen met de Nintendo DS Lite onder garantie, maar het is toch vervelend als je ermee zit, vooral omdat sommige problemen bij erg veel DS Lites voorkomt.

1) Dode pixels
Dit is natuurlijk niet enkel met de DS Lite, maar met elk apparaat met een LCD scherm. Een dode pixel kan zwart, wit, rood, groen of blauw zijn, maar het probleem is dat het die kleur blijft aannemen, soms wordt het daarom ook wel eens een "stuck pixel" genoemd.

2) Gebarsten scharnier
Dit is een van de meer recentere problemen, namelijk het scharnier waarmee de DS Lite open en dicht klapt is bij sommige mensen gebarsten. Nintendo heeft hier al op gereageert en zijn beweren dat 1 op 5000 DS Lites hier last van heeft. In feite heb je er zelf geen last van omdat enkel het plastic barst, maar het ziet er natuurlijk niet uit.

3) Slecht D-pad
Dit is iets waar veel DS Lites problemen bij hebben, het D-pad. Het probleem zit bij de diagonalen, als je diagonaal probeert te gaan zal je character in eerste instantie gewoon stil blijven staan. Je moet al vrij veel kracht uitoefenen om je character toch diagonaal te laten gaan. Ikzelf heb ook een Nintendo DS Lite en heb hier ook last van, uiteindelijk went het wel wat, maar toch vond ik het D-pad van de oude Nintendo DS beter. Veel nut heeft het dus niet om je DS Lite hiervoor te laten vervangen want er is veel kans dat je nieuwe het weer heeft.

4) Verschuivend Touch-screen
Deze is waarschijnlijk de minst erge, maar het zou toch niet mogen. Als je op de hoeken van het Touch-screen van sommige DS Lites duwt (niet extreem hard, maar gewoon met je stylus ofzo) dan beweegt het Touch-screen wat. Zolang het de gevoeligheid van je Touch-screen niet beïnvloedt moet je je DS Lite niet laten vervangen, maar als je echt merkt dat je Touch-screen helemaal niet meer correct reageert dan kan je het beste contact opnemen met Nintendo of de winkel waar je je DS Lite gekocht hebt.

5) Gele gloed over het scherm
De titel zegt het zelf wel, de tint van het ene scherm is iets geler dan dat van het andere scherm.
Een echte ramp is het niet, want je merkt dit enkel wanneer de schermen helemaal wit zijn.