2min

Tags in dit artikel

, ,

McAfee en Skype maakten onlangs bekend dat de McAfee Internet Security Suite 2006, McAfee VirusScan 2006 en McAfee Personal Firewall 2006 vanaf nu Skype gecertificeerd zijn. Daarmee is nu officieel bevestigd dat deze beveiligingsproducten van McAfee in alle opzichten voldoen aan de strikte normen die Skype hanteert ten aanzien van veiligheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Zowel Skype als McAfee stelt zich tot doel internetgebruikers te helpen bij de bescherming van de op hun PC opgeslagen digitale informatie. Dit biedt extra garantie voor de veiligheid van alle gegevens op een PC. Zo kunnen bijvoorbeeld bestanden die met de ‘file transfer’-functie van Skype worden verzonden, worden gescand met behulp van de door Skype gecertificeerde producten van McAfee. Dit betekent een extra beveiligingslaag voor gedeelde documenten in een al beveiligde omgeving. Voor telefoongesprekken en chat-sessies via Skype heeft altijd al gegolden dat ze strikt vertrouwelijk zijn en worden beschermd door de versleutelingstechnologie van Skype zelf, en daar komt ook geen verandering in.

“Wij bedienen meer dan 113 miljoen klanten en het is voor ons van essentieel belang dat onze gebruikersgemeenschap verzekerd is van optimale beveiliging, ook waar het gaat om bescherming tegen virussen”, zegt Skype.

Met ingang van vandaag zijn de McAfee Internet Security Suite 2006, McAfee VirusScan 2006 en McAfee Personal Firewall 2006 alle drie volledig Skype gecertificeerd. Het Skype certificeringslogo zal ook op de verpakking van de McAfee Internet Security Suite 2006 worden gevoerd.