1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Beveiligingsbedrijf Symantec is bang dat de kernel van Vista moeilijk te beschermen zal zijn. Dit komt omdat Microsoft de zogenaamde PatchGuard-technologie toepast op Vista.

In de 64-bit versies van Windows XP en Windows Server 2003 SP1, wordt PatchGuard-technologie al gebruikt. Deze technologie verhindert dat programma’s, welke niet door Microsoft geproduceerd zijn, geen directe toegang kunnen verkrijgen tot de kernel van het besturingssysteem. Als we onderzoekers van Symantec moeten geloven, is het haast onmogelijk om beveiligingssoftware te ontwikkelen, welke kan optreden als er een aanval op de kernel van Vista wordt gedaan. Er zou toegang nodig zijn tot de kernel van het besturingssysteem, willen er systeemcommando’s afgeluisterd te kunnen worden en gebruikers van Vista te beschermen tegen virussen.

"Het is niet de bedoeling is om partners te hinderen in hun pogingen beveiligingsapplicaties te ontwikkelen. Microsoft zal in haar eigen beveiligingsproducten ook geen commando’s rechtstreeks aan de kernel van Vista richten." aldus een Microsoft-manager, van de afdeling welke verantwoordelijk is voor de beveiligingstechnologie, tegen eWeek.

Waar Symantec wél goede hoop in ziet, is dat Vista over een aantal nieuwe eigenschappen beschikt in de beveiliging. Zo zouden er strengere eisen worden gesteld aan stuurprogramma’s en voor de ondersteuning voor een veilige herstart-modus van het besturingssysteem.