2min

Tags in dit artikel

,

Wie regelmatig op de Windows Update-knop klikt in het instellingenmenu, labelt Microsoft als een tester die updates graag vroeg wil testen. Dat betekent ook experimentele updates die het label ‘validated, production-quality optional release’ opgeplakt krijgen.

Wie zich inschrijft in het Windows Insider-programma, weet vooraf dat hij experimentele updates en Windows 10-versies zal ontvangen. Je kan daarin nog kiezen tussen de ‘Fast Ring’ en ‘Slow Ring’, afhankelijk hoe ambitieus en experimenteel je bent.

Microsoft labelt mensen echter ook als tester wanneer die op de Windows Update-knop drukken. Dat schreef Michael Fontin, Corporate Vice President of Windows vorige week in een blogpost. “Wie hierop klikt, wordt gemarkeerd als een geavanceerde gebruiker die vroege versies van Windows 10-patches wil testen.”

Updateknop

Wie op de updateknop klikt, komt in aanmerking voor optionele updates in de derde en vierde week van de maand. Bij Microsoft staan deze updates bekend als de C- en D-release. Dit zijn ‘validated, production-quality optional’ updates gericht op commerciële klanten en geavanceerde gebruikers die updates ‘zoeken’. Deze updates bevatten enkel verbeteringen die niet security-gerelateerd zijn.

De bedoeling van deze updates is om een testfase te creëren tot Patch Tuesday (zogenaamde B-update) wanneer de updates worden uitgerold naar het brede publiek.

Conclusie: wie af en toe op de update-knop klikt, verhoogt het risico op updates die fouten kunnen bevatten. Het advies aan iedereen om up-to-date te blijven door af en toe op die knop te klikken, raden we nu ten strengste af. Microsoft zorgt ervoor dat Windows 10 automatisch updates op je pc installeert. Specifiek op de knop klikken betekent voor de softwaregigant dat je weet waarmee je bezig bent, en dus experimentele updates mag testen.

Hierbij hebben we alvast een eerste goed voornemen voor 2019: blijf van de updateknop af. Tenzij je graag proefkonijn bent van Microsoft voor Windows 10.

Gerelateerd: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen