2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De prijzen die betaald moeten worden om gebruik te maken van Wi-Fi diensten in Engelse hotels is volgens klanten veel te hoog. Dat blijkt uit de nieuwste editie van The Good Hotel Guide, een jaarlijkse publicatie waarin lezers hotels kunnen beoordelen.

Het draaiend houden van een Wi-Fi netwerk is volgens de gids niet echt duur, maar sommige hotels vragen wel bijna vijf Engelse Pond (6,90 euro) per uur en in sommige gevallen loopt die prijs nog hoger op. Klanten van een hotel in Cambridge maar liefst twintig pond (27,50 euro), maar kunnen dan wel de hele dag gebruik maken van het draadloze internet.

De gids wijst erop dat de meeste Amerikaanse hotels gratis Wi-Fi aanbieden, maar volgens analist Ian Fogg van JupiterResearch kun je twee hotels niet zondermeer met elkaar vergelijken. Volgens hem zijn de kosten voor het opzetten van een Wi-Fi netwerk afhankelijk van de bouw van het hotel. Zo zouden Engelse hotels heel anders opgezet zijn dan Amerikaanse en hebben de Engelsen dus meer moeite om in elke kamer een goed Wi-Fi signaal aan te bieden.

Volgens Fogg kunnen de prijzen voor het gebruik van Wi-Fi zakken als hotels meer duidelijkheid geven over wat een klant krijgt voor een bepaald bedrag. Volgens hem is het momenteel niet duidelijk welke snelheid het internet in een hotel heeft en wat het kost, meestal geven hotels alleen aan dat er internet aanwezig is.

Alhoewel de kosten voor het gebruik van Wi-Fi in de hotels een stuk lager liggen dan het gebruik van mobiel internet via diverse providers, is volgens Fogg de belangrijkste factor dat klanten moeten bijbetalen voor Wi-Fi. Hij verwacht dat de kosten uiteindelijk doorberekend zullen worden in de kamerprijzen en dat hotels in toenemende mate zullen gaan adverteren met gratis Wi-Fi toegang, zoals nu ook gebeurt in de Verenigde Staten.