1 min

Tags in dit artikel

Als je niet tevreden bent met het geluid wat je MP3-speler produceert, valt daar nu wat aan te doen. Creative heeft gisteravond de Xmod geïntroduceerd, welke geplaatst kan worden tussen de audiobron en de oordopjes/hoofdtelefoon.

De Xmod maakt gebruik van Creative’s X-Fi-technieken, welke ervoor zorgen dat de kwaliteit van gecomprimeerde muzieknummers (MP3, WMA en AAC) te verhogen. Dit lijkt misschien onmogelijk, maar Creative’s nieuwe hebbedingetje voor muziekliefhebbers converteert het audiosignaal naar 24-bit surround sound. Bovendien wordt er door het apparaatje "gezocht" naar missende frequenties in de zogenaamde frequentieband van een nummer. Missende frequenties ontstaan doordat deze er tijdens de compressie van een bepaald nummer uitgesloopt zijn. Op deze manier is de bestandsgrootte van een nummer in te korten. De Xmod vult deze missende frequenties weer aan, met als resultaat een beter geluid.

De Xmod kan behalve voor mp3-spelers ook gebruikt worden als externe geluidskaart. Via de usb-ingang is de Xmod makkelijk aan te sluiten op de computer.

Creative’s Xmod ligt vanaf november in de winkels met een prijskaartje van 80 euro.