2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vorig jaar op X05 werd door Microsoft bekend gemaakt dat de befaamde Peter Jackson een film zou regisseren gebaseerd op de populaire Halo-reeks op de Xbox. Velen hadden er niet al te veel vertrouwen in omdat het verleden al uitgewezen heeft dat films gebaseerd op games meestal slecht uitdraaien. Deze mensen hebben nu ook gelijk gekregen …

Zowel Universal als Fox Studios houden het voor bekeken met de verfilming van Halo. Er zijn twee grote redenen voor dit drastische besluit. Om te beginnen zijn de kosten voor deze film te hoog opgelopen en gaat Microsoft lopen met een groot deel van de winst. Zo vraagt het al 10 miljoen dollar enkel voor de rechten en ook nog eens 10% van de winst. Universial heeft onlangs dan ook een vergadering bijeen geroepen met de makers van de film (net voor dat er een grote som geld aan lonen uitbetaald moest worden). Universal windde er geen doekjes om, als ze de productie film zouden willen verderzetten, dan moet er serieus bespaard worden. Microsoft was het hier simpelweg niet mee eens en Universal en Fox Studios hebben dan ook het contract verbroken.

Een ander probleem is de ervaring van de director (Neil Blomkamp), deze heeft namelijk nog nooit een echte film gemaakt, slechts enkele 3D-animaties voor TV-series. Waarschijnlijk zou het vlotter gegaan zijn als Jackson aan het hoofd stond, maar Universal vond deze man te duur om hem op director positie te plaatsen, dus daarom vervult hij de rol van executive producer.

Dit wil niet zeggen dat de Halo film helemaal dood gebloed is, de film zit momenteel gewoon zonder studio. Peter Jackson zit is nog steeds aanwezig in het project en de pre-production gaat nog steeds door.