1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Softwareontwikkelaar Autodesk zal binnenkort een patch uitbrengen voor twee van haar producten die problemen blijken te geven met de nieuwe Internet Explorer 7 browser van Microsoft.

De problemen doen zich voor in de applicaties Autodesk Design Review 2007 en Autodesk DWF Viewer 7.0. Beide applicaties maken het mogelijk om 2D en 3D tekeningen die in het Autodesk Design Web Format (DWF) zijn opgeslagen te bekijken. Het DWF formaat is vergelijkbaar met het PDF formaat, het DWF bestand maakt het mogelijk om DWG bestanden ook zichtbaar te maken voor mensen die het vrij prijzige AutoCAD niet in het bezit hebben.

Een aantal klanten van Autodesk liet afgelopen week weten dat hun websites met DWF bestanden niet meer werken onder Internet Explorer 7. De DWF Viewer is al meer dan elf miljoen keer gratis gedownload, Design Review is een betaalde versie met wat meer mogelijkheden. Microsoft had al eerder laten weten dat Internet Explorer 7 mogelijk voor compatibiliteitsproblemen kon zorgen, het lijkt er dan ook op dat Autodesk haar applicaties niet goed genoeg getest heeft onder de nieuwe browser.

Een bétaversie van de patch is te downloaden vanaf een weblog van een van de Autodesk medewerkers, de definitieve versie wordt later deze week verwacht. De patch zal ook verwerkt worden in de service pack update die Autodesk in november zal uitbrengen.