2min

De Slowaakse beveiligingsspecialist ESET en Google-zusterbedrijf Chronicle gaan met elkaar samenwerken. Beide bedrijven willen samen in essentiële validatie van beveiligingsincidenten en -meldingen via Backstory voorzien.

Chronicle werd in 2018 opgericht door Alphabet, het moederbedrijf van Google. Chronicle ontwikkelt een cybersecurity intelligence- en analytics-platform met technieken die bij Google worden gebruikt. Backstory is een clouddienst van Chronicle waar bedrijven hun beveiligingstelemetrie kunnen uploaden, opslaan en laten analyseren. Hiermee kunnen ze mogelijke aanvallen ontdekken en onderzoeken.

De samenwerking tussen ESET en Backstory moet eindgebruikers een verbeterd inzicht gaan opleveren. Dit verbeterde inzicht moet ervoor zorgen dat bedrijven om zich beter tegen Advanced Persistent Threats kunnen beveiligen. “Ons partnerschap met Chronicle zal leiden tot een simpelere, snellere en meer gestroomlijnde sanering van Advanced Persistent Threats”, stelt Tony Anscombe, global security evangelist en industry ambassador bij ESET.

Anscombe stelt dat beide bedriijven er samen voor gaan zorgen dat incidenten beter te begrijpen zijn en dat de juiste acties ondernomen kunnen worden om kwaadwillenden voor te blijven. Ansh Patnaik, chief product officer bij Chronicle, zegt op zijn beurt te geloven dat de samenwerking met ESET hun klanten een “beter en breder beeld geeft van dreigingen binnen hun netwerken”.

Malware opsporen

Chronicle maakte eind vorig jaar een ander platform beschikbaar voor zakelijke gebruikers, waarmee het mogelijk is om malware binnen zakelijke netwerken op te sporen. Het gaat om VirusTotal Enterprise, dat ook door Google gebruikt wordt.

Dit platform biedt eindgebruikers de optie om verdachte bestanden te bekijken en te controleren aan de hand van een database met miljarden bekende malware-handtekeningen. Aan de hand van ruim honderd scanning-engines en een lange lijst met publieke datasets rond cyberdreigingen, worden controles uitgevoerd.

Chronicle brengt veel van zijn diensten als een gratis en als betaalde variant uit. In de betaalde variant krijgen bedrijven vaak een hoop extra mogelijkheden. De betaalde versie van VirusTotal Enterprise kost naar verluidt 10.000 dollar per jaar.