2min

Tags in dit artikel

, ,

APC introduceert een nieuw koelsysteem voor serverparken. Het systeem draagt de naam ‘InfraStuXure InRow SC’ en is 30 mm groot, oftewel de grootte van een half-rack. Het systeem werkt door de warme lucht af te voeren.

In het verleden volstond het om airconditioning te gebruiken bij de koeling van serverparken, maar doordat apparatuur steeds professioneler wordt, moeten ook de koelsystemen gemoderniseerd worden. Netwerkswitches en andere netwerkapparatuur worden snel warm, daardoor volstaat het niet om alleen airconditioning te gebruiken. Het nieuwe koelsysteem van APC zou dan de uitkomst bieden.

De InRow SC is dankzij een netwerkverbinding eenvoudig te beheren via het web, SNMP of Telnet en geeft meldingen als er iets dreigt fout te gaan. Het koelsysteem beschikt over een gepatenteerd temperatuurmeetsysteem en een display toont de koelcapaciteit. De capaciteit kan zo realtime worden aangepast. Dankzij het modulaire ontwerp en de aan te passen snelheden van de ventilator biedt de InRow SC altijd de juiste koelcapaciteit, ook in minder warme omgevingen. Na een stroomstoring start de InRow SC automatisch weer op en de ventilatoren zijn ‘hot-swappable’ waardoor een korte hersteltijd wordt gerealiseerd.

"Door de opkomst van IP-telefonie en power-over Ethernet, worden serverruimtes en patchkasten snel warmer. Vooral MKB-bedrijven die dergelijke technologie gebruiken, zien dit vaak over het hoofd. Door inzet van de InRow SC is deze oververhitting eenvoudig te voorkomen." Zo zegt Bud Collins, general manager van APC’s Cooling Solutions Group.