1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo heeft in november twee keer zoveel Wii’s verkocht dan dat Sony PS3’s heeft verkocht. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksgroep NPD.

Zowel de Wii als de PS3 kwamen halverwege november op de Amerikaanse markt en in de halve maand daarna verkocht Nintendo 476.000 Wii’s, terwijl Sony 197.000 PS3’s verkocht. Microsoft was met 511.000 verkochte Xbox 360’s de winnaar, maar had wel de hele maand november om aan dit cijfer te komen. NPD heeft de beschikking over de cijfers van tweederde van alle verkopen in Amerika, het bedrijf extrapoleert de overige gegevens.

Sony liet eerder weten dat het voor de launch in Amerika 400.000 PS3’s beschikbaar zou hebben, maar aangezien de PS3 momenteel slecht verkrijgbaar is en er in november een massale run ontstond op de aanwezige PS3’s lijkt het erop dat Sony die uitspraak niet waar heeft kunnen maken.
Nintendo heeft op haar beurt laten weten dat het nog voor het einde van dit jaar vier miljoen Wii’s verscheept wil hebben, volgens het bedrijf zijn er in de eerste acht dagen na de launch al 600.000 Wii’s verkocht.

Volgens NPD gaven de Amerikanen november 1,7 miljard dollar uit aan gamegerelateerde artikelen. Daarvan ging 804 miljoen naar games voor consoles en handhelds. Aan gamehardware werd voor ongeveer 771 miljoen uitgegeven en dat was voornamelijk te danken aan Nintendo’s DS handheld, waarvan er 918.000 stuks werden verkocht in november.