1 min

Tags in dit artikel

, ,

De NASA en Google gaan samenwerken. De bedoeling is dat ze met diverse projecten gaan samenwerken. Het eerste project heeft als doel om zoveel mogelijk data van de NASA online en doorzoekbaar te krijgen. Zoals iedereen wel weet verzameld de NASA een hele hoop informatie maar is daar weinig van terug te vinden of heel moeilijk terug te vinden. Dit wil men dus verbeteren.

De NASA moet elk jaar opnieuw hopen en vechten voor het budget wat ze krijgen van de Amerikaanse overheid. Door een hoop informatie online te zetten en doorzoekbaar te maken hopen ze het publiek over de hele wereld warm te krijgen voor de onderzoeken die NASA doet. Hopelijk komen er dan wat meer geldschieters en investeerders.

Ook komen er actuele weerbeelden en 3D kaarten van de Maan en Mars. Deze komen in hoge resolutie beschikbaar in Google Earth. Ook wordt er onderzocht of het mogelijk is om de positie van Ruimtestation ISS af te beelden en eventuele vluchten tussen ISS en de Aarde te laten volgen.

Google en NASA hadden in September 2005 al een intentieverklaring opgesteld om samen te gaan werken. Deze is nu in een overeenkomst gegoten en kan er worden begonnen. Google gaat ook een groot onderzoekscentrum openen op het terrein van de NASA in Silicon Valley.