1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat hackers het Windows Vista besturingssysteem permanent hebben gekraakt. Na de eerste Windows Vista crack is het hackers weer gelukt om Windows Vista te kraken. Ditmaal zorgen zij ervoor dat het besturingssysteem blijft hangen in de 30-dagen activatie periode.

De zogenaamde ‘Time Stopper Hack’ werkt door in de BIOS de datum te veranderen naar 2099 en wat andere veranderingen te maken aan het systeem. Hierdoor zal niet meer afgeteld worden. De hack is werkend bevonden op 32-bit versies van Windows Vista, de 64-bit versie levert gemengde resultaten op.

Microsoft vertelde in een verklaring op de website Microsoft Watch dat ze hacks en workarounds zal gaan bestrijden via het Software Protection Platform, of SPP, om zo gebruikers niet het slachtoffer te laten worden van een illegale Vista versie.

Echter brengt de hack wel wat gevaren met zich mee, omdat er een crack gedownload moet worden is er een verhoogde kans op een malware infectie. Ook zou deze hack het automatisch updaten kunnen verstoren, maar waarschijnlijk zou een hacker dit sowieso al uitschakelen.