1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft haar e-maildienst gisteren, 14 februari, voor iedereen opengesteld. Google houdt wel van een grapje, want het bètatesten van GMail begon op 1 april 2004. Nu stelde Google haar dienst vrij ter beschikking op Valentijn.

Tot augustus 2005 moest je uitgenodigd worden om van GMail gebruik te kunnen maken. Daarna was een account enkel beschikbaar voor mensen die bereid waren hun mobiel nummer door te geven aan Google. Het bedrijf hanteerde deze maatregel om het aantal misbruiken van accounts door spammers te beperken. Maar ook die maatregel heeft Google nu afgeschaft, waardoor registratie bij GMail nu volledig vrij is.

"We hebben het volste vertrouwen in onze systemen en applicaties, maar we zullen die tools blijven optimaliseren. We weten dat onze gebruikers tevreden waren met het kleine aantal spamberichten en we zullen er dan ook alles aan doen om die trend door te zetten", reageerde Google op de vraag of dit het aantal spamberichten en misbruiken van accounts zal doen toenemen.

Wij bedanken DjRex voor het insturen van deze tip.