2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren, 6 maart, lanceerde KPN een nieuwe dienst voor directe communicatie voor de zakelijke markt: Push2Talk. Hiermee kunnen mobiele telefoons worden gebruikt als een walkietalkie. Gebruikers kunnen met één druk op de knop communiceren met één persoon of een hele groep. Met Push2Talk komt KPN tegemoet aan de behoefte van bedrijven in bijvoorbeeld bouw en beveiliging aan snelle en efficiënte groepscommunicatie.

Push2Talk werkt met een mobiele telefoon en een walkietalkie samen, zodat maar één toestel nodig is. In het adresboek is te zien wie beschikbaar is voor een Push2Talk gesprek. Push2Talk biedt een wereldwijde dekking waar GPRS beschikbaar is.

Efficiënt samenwerken

Met Push2Talk is erg handig voor werkzaamheden waarbij snelle coördinatie, samenwerking en communicatie van groot belang zijn. Bij een groot transport of grote evenementen is het essentieel dat medewerkers continu met elkaar in contact staan om belangrijke informatie met elkaar te delen. Dat verhoogt de efficiency. De dienst kan worden gecombineerd met een dispatcher-applicatie. Daarmee kan een zogeheten dispatcher (coördinator) vanaf zijn pc of laptop gesprekken voeren met Push2Talk gebruikers.

Betrouwbare en storingsvrije communicatie

Beveiligingsorganisatie Group 4 Securicor gaat na een pilot van 3 maanden als één van de eersten gebruik maken van Push2Talk. Jeroen van der Poel, manager Marketing & Communicatie: "We hebben gekeken naar de bruikbaarheid van deze dienst voor onze organisatie. Dat we nu gebruik kunnen maken van één mobiel toestel met walkietalkie is voor ons veel efficiënter. We constateerden een opmerkelijk verschil in geluidskwaliteit met de portofoons die we daarvoor gebruikten. Daarnaast hebben we met Push2Talk een veel beter bereik."

Abonnement

Push2Talk kost € 18,50 per maand als aanvulling op het Business Select-abonnement. KPN biedt Push2Talk ook zonder Business Select, zodat organisaties alleen gebruik kunnen maken van de walkietalkie functionaliteit. Push2Talk wordt geïntroduceerd met de stootvaste KPN Porto 300. In de loop van het jaar lanceert KPN ook andere toestellen.