2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gecube toont op de CeBIT in Hannover naar eigen zeggen de snelste grafische kaart die geschikt is voor AGP. Volgens Gecube is de markt voor AGP kaarten altijd nog erg groot en zal daarom de consument op dit gebied niet in de steek laten.

De kaart in kwestie heeft een vrij lange naam, te weten de GC-HX195XTGA3-D3. In de naam is overigens meteen te zien van welke bestaande grafische kaart dit Gecube model een variant is, namelijk de X1950XT met de R580+ chip. De GPU snelheid is door Gecube aangepast naar 648MHz en ATI overdrive wordt ondersteund, waardoor de snelheid nog verder opgeschroefd kan worden naar 675MHz. Het 512MB GDDR4 geheugen van de originele X1950XT is vervangen door 256MB aan GDDR3 geheugen.

Voor wat betreft de koeling is deze kaart voorzien van Gecubes X-Turbo fan techniek en vier heatpipes. In combinatie met TEC koeling zou de kaart volgens Gecube onder de zwaarste omstandigheden niet warmer worden dan 70 graden Celsius. Naast de GC-HX195XTGA3-D3 komt Gecube ook nog met de GC-HV195PGA3-D3, dat is een AGP kaart gebaseerd op de X1950PRO. Deze kaart is verder hetzelfde als zijn XT broertje, maar is niet voorzien van de eerder genoemde koelingtechnieken.

Behalve deze kaarten zal Gecube ook nog AGP modellen op de markt brengen die gebaseerd zijn op de RV610 en RV630 chips. Tevens komt er een overgeklokte versie van de RV630XT. Deze kaarten zullen tevens DirectX 10 ondersteunen. Wanneer de kaarten op de markt komen en wat de prijzen zijn is nog niet bekend.