Instagram werpt blokkade richting andere sociale media op

Instagram, eigendom van Facebook, heeft een opmerkelijke maatregel getroffen. Wanneer gebruikers in hu profiel een link naar een ander sociaal netwerk plaatsen, wordt deze geblokkeerd. Volgens Instagram wordt de functie maar weinig gebruikt en is daarom geopteerd om deze uit te schakelen.

Voorheen waren gebruikers in staat om in hun profiel te linken naar andere websites waar zij ook te vinden zijn. Wanneer nu bijvoorbeeld een link naar Snapchat of Telegram wordt toegevoegd, wordt aangegeven dat dit niet ondersteund wordt. Opmerkelijk genoeg werken links naar bijvoorbeeld LinkedIn, Twitter, YouTube, Facebook en Periscope nog gewoon.

Een woordvoerster heeft tegenover TechCrunch aangegeven dat de mogelijkheid om te linken naar andere netwerken inderdaad is verwijderd. "Dit was een zeldzame use-case en Instagram was hier ook nooit voor bedoeld. Andere soorten links zijn nog steeds toegestaan."

Sinds kort is het in WhatsApp ook niet meer mogelijk om links naar Telegram te volgen. WhatsApp is eveneens eigendom van Facebook en het lijkt er dus op dat dit bedrijf gebruikers probeert te ontmoedigen om concurrerende diensten te gebruiken.