2min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG Electronics en Google hebben een samenwerkingsverband gesloten. Miljoenen mobiele telefoons van LG worden voortaan geleverd met Google-diensten. Mobiele gebruikers kunnen hierdoor eenvoudig zoeken naar informatie, locaties vinden en andere mogelijkheden van Google.

"We ontwikkelen continu nieuwe standaarden voor mobiele apparatuur. Om die reden zijn we zeer verheugd over deze samenwerking met Google. Gezamenlijk bieden we consumenten en zakelijke gebruikers de ultieme mobiele ervaring", zegt Paul Bae, Vice-President Product Planning Team Mobile Communications van LG Electronics. "Door onze mobiele telefoons uit te rusten met Google-diensten, profiteren gebruikers van eenvoudige toegang tot hun favoriete internetdiensten zonder dat ze daarvoor een pc nodig hebben. Ze kunnen zo altijd en overal communiceren."

De mobiele telefoons van LG zijn vanaf dit kwartaal verkrijgbaar in Europa, Noord-Amerika en Azië. Deze toestellen zorgen voor een dynamische gebruikerservaring, waaronder een speciale toets om meteen naar de zoekmachine van Google te gaan. De Google-telefoons bieden verder:

  • Google Maps voor mobiel: gebruikers kunnen kaarten en satellietbeelden bekijken, lokale bedrijven zoeken en de juiste route uitstippelen;
    [li] Gmail voor mobiel: snelle en makkelijke e-mailfunctionaliteit;
    [li] Blogger Mobile: up- en downloaden van foto’s en teksten voor mobiele blogs.

"Dankzij de samenwerking met LG bieden we mobiele-internetgebruikers overal en altijd krachtige applicaties en gepersonaliseerde informatie", zegt Deep Nishar, directeur Productmanagement bij Google. "Gebruikers in de gehele wereld hebben via onze zoekmachine informatie direct bij de hand en kunnen met Gmail overal communiceren. Daarnaast kunnen ze via Blogger vrienden en bekenden op de hoogte houden van hun leven."

Vanuit deze samenwerking brengen LG en Google gezamenlijk LG/Google-toestellen op de markt. In de toekomst zullen ze ook digitale producten voor de thuismarkt ontwikkelen. LG verwacht de komende jaren regelmatig telefoons met vooraf geïnstalleerde Google-producten en -diensten te introduceren. Voor 2007 staan minimaal tien toestellen in de planning.