1 min

Tags in dit artikel

, ,

Er wordt door verschillende telecomfabrikanten en netwerkoperators een poging gedaan om mobiel breedbandnetwerken te versnellen. Deze zullen veel sneller zijn dan de huidige netwerken.

Hiermee proberen ze te bereiken om een zogenoemd LTE netwerk te maken. Deze is sneller dan de huidige UMTS en HSDPA netwerken. Er wordt gesproken over snelheden van 100Mbps, dit zou betekenen dat dit netwerk net zo snel zal zijn als de huidige DSL verbinding.
Telecomfabrikanten en netwerkoperators die hier aan meewerken zijn: Alcatel-Lucent, Ericsson, France Telecom/Orange, Nokia, Nokia Siemens Networks, Nortel, T-Mobile en Vodafone

Door de hoge snelheid hoeven gebruikers minder lang te wachten en kan er sneller meer data verstuurd worden. Daardoor zijn er meer toepassingen mogelijk en zijn LTE netwerken goedkoper om te exploiteren.
Om deze snelheden te kunnen bereiken zal er worden gekeken naar de prestaties van radiotransmissie. Het hele concept is nog pril en er zijn nog geen tests uitgevoerd. Commerciële toepassingen die werken met de nieuwe standaard worden pas rond 2009-2010 verwacht.