1 min

Tags in dit artikel

, ,

StarCraft staat nog altijd bekend als één van de beste RTS-games in de geschiedenis een opvolger op de succesvolle game leek dan ook een kwestie van tijd. En tijd heeft het zeker gekost, maar eindelijk is het zover, Blizzard heeft StarCraft II aangekondigd.

De drie rassen, Terrans, Zerg en Protoss zullen de wapens dus eens te meer gaan oppakken. In de campagnemodus zal het verhaal voortgezet worden waar het in Starcrafts expansie: Broodwar afliep. Behalve veel bekende gezichten, zullen er ook nieuwe heroes en nieuwe units in het spel zitten. Het spel zal uiteraard weer een echt mutiplayerspel worden dankzij Blizzards bekroonde Battle.net

Er zal in dit tweede deel van het in 1998 uitgekomen spel onder andere weer een uitgebreide custom map creator zitten waarin spelers zelf hun eigen zeer uitgebreide maps kunnen maken. De game zal draaien op een nieuwe 3D engine en zal volgens Blizzard ruimte bieden aan gigantische legers. Er zijn momenteel een aantal screenshots en twee trailers online gezet. De trailers kun je hier vinden, de screenshots hier.

Screenshots: