1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwste versie van Panda Antivirus is sinds gisteren te downloaden. Nieuw is onder andere ondersteuning voor Windows Vista.

Er is ook een nieuwe manier van beveiliging toegevoegd in Panda 2008. Wanneer er gesurfd wil worden naar een website die Panda niet kent, zal de bezoeker een waarschuwing krijgen dat de website mogelijk onveilig is, verdacht dus. Dit moet, samen met de anti-spyware oplossing, leiden tot een ultiem anti-spyware pakket.

Ook zal dit het lichtste pakket zijn, dat Panda ooit heeft uitgebracht. Zo heeft ze een nieuwe methode voor virusscannen toegevoegd, deze zal geen internetverkeer hinderen. Volgens Panda heeft een bank in Florida elke dag te maken met phising van ongeveer vijftig duizend dollar. Om deze reden heeft Panda ook een vernieuwd anti-phising pakketje toegevoegd.

Windows Defender, dat standaard met Vista meegelverd wordt, biedt geen optimale bescherming tegen spyware zo blijk uit onderzoek. De software van Panda staat vierde op de lijst van goede spywarepakketten, achter Symantec, McAfee, en Trend Micro.