1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het verschil tussen Windows en Mac wordt steeds kleiner, nu afgelopen week de officiële 3.0-versie van Parallels Desktop is gelanceerd. Het virtualisatieprogramma, dat Mac-gebruikers in staat stelt om Windows op hun machine te draaien zonder te herstarten, zal vijftig dollar gaan kosten.

De populariteit van het Parallels Desktop-pakket is opvallend, omdat het de eerste virtualisatiekit is die populair is onder een grote groep normale computergebruikers. Nadat Apple enige tijd geleden zijn Bootcamp lanceerde, zijn er steeds meer spelers bijgekomen op de Mac-virtualisatiemarkt. Na Apple en Parallels komt ook VMWare met een eigen programma. Fusion beleefde vrijdag zijn vierde bètaversie en zal naar verwachting aan het einde van de zomer op de markt komen.

In deze nieuwe versie van Parallels Desktop kunnen gebruikers kiezen met welke applicatie zij een programma openen, ongeacht of die op Windows of Mac staat, men kan dus beide soorten programma’s gebruiken. Naast deze nieuwe Smartselect-toevoeging is er een nieuwe bestandsverkenner toegevoegd, die gebruikers de inhoud van hun virtuele harde schijf op Windows toont en ze die inhoud ook laat wijzigen, alles is dus toegankelijk. Andere nieuwtjes zijn ondersteuning voor Vista Boot Camp-partities en 3D Graphics met hardware-acceleratie.

Hoewel de laatste update in februari nog gratis was voor bestaande klanten, zal er nu stevig in de buidel moeten worden getast. De nieuwe update is maar een iets goedkoper dan de 70 dollar die het volledige pakket moet kosten.