2min

Tags in dit artikel

, ,

Safari 3, Apple’s onlangs gelanceerde browser voor Mac en Windows, had al eerder last van beveiligingslekken, pagina’s die maar half laden en crashes. Deze problemen beperkte zich echter alleen tot Windows. Nu hebben ook meerdere Mac-gebruikers gemeld dat Safari tijdens de installatie crasht waardoor andere applicaties niet meer werken.

Problemen

Verscheidene gebruikers zijn erg kwaad op Apple omdat iTunes, Coda, Adium enzovoorts niet meer werken. Dit probleem zou worden veroorzaakt doordat Safari 3.0 bèta op de helft van de installatie crashte of omdat de installatieprocedure leek te hangen waardoor gebruikers een geforceerd einde aan de installatie hebben gemaakt.

Meerdere gebruikers hebben gezocht naar de oplossing en uiteindelijk is die toch gevonden. Alle problemen worden veroorzaakt door de Webkit-applicatie, dit open source framework wordt onder andere gebruikt voor Safari 3, Adium, .Mail en andere gerelateerde applicaties en was corrupt geraakt door de afgebroken installatie.

Een gebruiker genaamd Max heeft in een topic op het forum van Apple een tweedelige video geplaatst die de oplossing van het probleem beschrijft. Het eerste deel kan via deze link gedownload worden en het tweede deel via deze link.

Ook vragen de gebruikers zich af of de developers notitie hebben genomen van de problemen gepost op het forum. In het topic waarin alle problemen werden aangekaart was geen een reactie te bekennen van een van de developers. Hierdoor hebben sommige gebruikers te kennen gegeven te twijfelen of ze Safari ooit nog zullen gebruiken.

Toch ook positief

Overigens is er ook positief nieuws te melden over Safari. Zo vinden de beveiligingsonderzoekers de snelle reactie van Apple om de 3 gaten op te lossen erg goed. Ze hadden het eigenlijk niet verwacht omdat de reactie op zo’n probleem vaak weken duurt, laat staan de oplossing.

Tevens is de browser binnen 48 uur al zo’n miljoen keer gedownload, volgens Apple. Overigens moet er wel bij gemeld worden dat de browser nog steeds bèta is.