1 min

Tags in dit artikel

Kaspersky Lab verwacht een stijging van het aantal wormen voor MSN. Dat komt omdat de afgelopen twee weken steeds meer MSN-wormen verschenen zijn.

Gebruikers ontvangen een bestand, meestal de Backdoor.Win32.MSNMaker, die ervoor zorgt dat wormen en adware op de computer geïnstalleerd worden. Op deze manier verdienen de makers van de worm geld. Meestal stuurt de worm zichzelf weer door naar al je contactpersonen en op die manier verspreidt de worm zich heel snel. De worm kan zien in welk land de computer zich bevindt, daar past hij zijn taal op aan. Dus een computer uit Engeland verstuurt zijn berichten in het Engels en een computer uit Spanje dus in het Spaans. Tot nu toe is de worm in het Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Engels beschikbaar.

De bestanden worden verstuurd in een .com formaat. Hierdoor denkt de gebruiker een internetpagina te openen maar in plaats hiervan wordt er dus een bestand gedownload en uitgevoerd. De makers registreren daarvoor veel domeinen, afhankelijk van de naam van de worm, bijvoorbeeld "photo[cijfer].com".