2min

Tags in dit artikel

, ,

‘Plug and Forget’, een nieuwe slogan die Logitech introduceert om het gebruik van mobiele computers een stuk aangenamer te maken.

Vandaag, maandag 23 juli, heeft hardwareproducent Logitech een nieuwe muis geïntroduceerd. De Logitech VX Nano Cordless Laser Mouse for Notebooks is een draadloze muis die de beschikking heeft over een nano-ontvanger. Deze zogenaamde nano-ontvanger is zo klein dat bij het gebruik op een mobiele computer men geen last meer heeft van uitstekende ontvangers. Naast dit kan de ontvanger ook blijven zitten wanneer de notebook ingepakt wordt, de ontvanger is namelijk klein genoeg om niet af te breken wanneer hier tegenaan gestoten wordt.

"Steeds maar notebookgebruikers geven de voorkeur aan een draadloze muis boven het traditionele touchpad. ", zegt Rory Dooley, Logitech onderdirecteur en manager van de afdeling control devices.

Wanneer de muis vergeleken wordt met andere 27 MHz USB-ontvangers is de ontvanger ’s werelds kleinste ontvanger voor draadloze muizen. Nadat de muis is aangesloten zal deze 8 mm uitsteken.

De muis zelf is ook voorzien van de techniek MicroGear Precision Scroll Wheel, deze techniek zorgt ervoor dat bij overschakeling naar de andere modus gebruikers met slechts één beweging van de vinger zeer snel door een document kunnen scrollen. Ook zit er op de muis een One-Touch zoekknop waarmee men met één druk op de knop kan zoeken via een zelf in te stellen zoekmachine.
Aan de onderkant van de muis bevindt zich een schuifje waarachter zich twee AAA-batterijen bevinden en een opbergplaats voor de ontvanger.

De muis is naar verwachting leverbaar in Europa vanaf eind augustus voor een prijs van 69,99 euro.