2min

Tags in dit artikel

, , ,

De groep iPhoneSIMFree heeft vorige maand gemeld de iPhone gehackt te hebben. Daardoor zou het mogelijk moeten zijn om de iPhone op elk mobiel netwerk te gebruiken. Op dit moment is het alleen mogelijk het AT&T netwerk te gebruiken. Nu willen ze de unlockmethode gaan verkopen aan telefoonverkopers.

Op deze manier denken ze veel geld te kunnen verdienen. Voor particulieren is het niet mogelijk de methode te kopen, dit is gedaan om te voorkomen dat deze de telefoonverkopers in de weg gaan zitten. Slecht nieuws voor Apple aangezien deze een exclusieve deal heeft gesloten met AT&T. Ook met Europese providers is Apple in gesprek voor zo’n zelfde deal. Door de unlockmethode lopen deze deals echter gevaar.

Het unlocken zal 25 dollar per keer gaan kosten, een voorwaarde is echter wel dat er 5000 stuks afgenomen worden. Voor 35 dollar hoef je maar 50 stuks afnemen. Om rechtzaken tegen te gaan wil iPhoneSIMFree zo anoniem mogelijk blijven. De website gebruikt anonimiseringssoftware en een mailadres hebben ze niet. Hoelang iPhoneSIMFree nog anoniem blijft is nog de vraag aangezien ze nu veel publiciteit hebben.

De unlockmethode gaat als volgt te werk. Kopers moeten een bestand installeren op de iPhone die een verbinding maakt met een server van iPhoneSIMFree. Via die verbinding wordt de telefoon geunlocked. Doordat er een verbinding wordt gebruikt met een server kan de unlocksoftware niet gestolen worden door anderen. Telefoonverkopers zullen echter wel een deel van het proces overnemen. Geprobeerd wordt de software up-to-date te houden, dit kan echter niet gegarandeerd worden. Dus hoelang de unlockmethode nog werkt is de vraag.