1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Dell heeft een hardwarematige encryptiemethode geïntroduceerd waarmee het bedrijf claimt dat haar Latitude laptops "de veiligste laptops ter wereld" zijn.

Het bedrijf claimt dat de combinatie van hardwarematige encryptie via de harde schijven van Seagate en software van Wave Systems ervoor zorgt dat Dell de eerste in de industrie is die ‘extreem veilige’ laptops aanbiedt.

"Dell bevindt zich aan het front als het gaat om de beveiliging van laptops, omdat het een geweldig bedrijf is voor klanten in een omgeving waar steeds meer wordt geproduceerd," aldus Margaret Franco, directeur van de Dell Product Group. "De oplossing die we vandaag aankondigen draagt bij aan onze veelzijdige aanpak van beveiligen die een ijzersterke zekerheid biedt qua bescherming."

Administrators kunnen beveiligde schijven beheren, wachtwoorden maken en herstellen, gebruikers beheren en vóór het booten van de pc gebruikers om een wachtwoord vragen via de gebundelde software. IT-afdelingen kunnen ook onmiddellijk vaststellen of de informatie op een gestolen of defecte laptop wel beveiligd was.

De nieuwe technologie van Dell is beschikbaar op de Latitude D630 en D830 laptops, die in mei geïntroduceerd werden.