1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De website Buienradar.nl, waarop gebruikers het verwachte weer kunnen zien, breidt zijn functionaliteit uit. Vroeger kon de website prognoses maken tot twee uur vooruit, nu is men in staat de verwachtingen weer te geven tot drie dagen vooruit. De beelden worden in stappen van drie uur weergegeven en beslaan heel Europa.

"Nog nooit konden bezoekers zo simpel zien waar de regen gaat vallen de komende drie dagen. Vaak geeft de weersverwachting een regenprognose af in procenten. Maar dan weet je nog steeds niet of dat voor je eigen regio is. Met deze beelden kun je dat wel zien." zegt Erwin Rijkaart, van Buienradar.nl

De huidige technieken geven een betrouwbaar beeld tot maximaal twee uur vooruit. De nieuwe technologie moet hier verandering in brengen en van het geheel drie dagen maken. De nieuwe technologie vereist echter wel een hoop kracht van de computer, het is gebaseerd op het model ‘Numerical weather prediction model’. Het Zwitserse Medeoblue heeft dit model betrouwbaarder kunnen maken met behulp van de Universiteit van Basel.