1 min

Tags in dit artikel

, ,

Wanneer je wel een PSP hebt maar geen PS3 zou je nogal teleurgesteld kunnen zijn. Het is namelijk mogelijk om spellen te downloaden voor de PSP, je moet echter wel een PS3 hebben. In Japan is men echter met een oplossing gekomen, een PS3 is hierdoor niet meer nodig.

De bezitters van een PlayStation Portable kunnen met de PSP verbinding maken met de PlayStation 3 om zo via de PlayStation Store klassieke PSone spellen te kunnen downloaden. Zonder een PS3 is het echter niet mogelijk om deze spellen te dowloaden – of je moet al in Japan wonen.

Op de Tokyo Game Show kondigde Sony namelijk aan dat de PlayStation Store vanaf nu ook bezocht kan worden met een computer die verbonden is met het web. De aankondiging schijnt op het moment wel enkel te gelden voor de Japanse inwoners, de Noord Amerikanen en Europeanen zullen de spellen nog moeten downloaden via hun PS3.

Het blijft nog steeds onduidelijk of de service ook buiten Japan zal komen, toch verwacht men dat Sony werkt aan manieren om wereldwijd deze downloadbare spellen aan te kunnen bieden.

De functie om spellen te downloaden naar de PlayStation Portable kwam in december 2006, slechts een maand nadat de PlayStation 3 uitgebracht was. Voor een zacht prijsje van zes dollar kunnen de gebruikers PSone-klassiekers downloaden. Hieronder vallen onder anderen: Cool Boarders, Crash Bandicoot, Hot Shots Golf 2, Syphon Filter en Tekken 2.