2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Cisco is voor het vierde achtereenvolgende jaar gestart met haar Cisco Sales Associates Program, deze twaalf maanden durende opleiding stoomt mensen met maximaal twee jaar ervaring klaar voor een baan in Cisco.

De opleiding wordt gegeven in Amsterdam en bedraagt 141 mensen uit 45 verschillende landen. Wanneer je de opleiding tot een goed einde hebt gebracht ben je ‘Associate Sales Representative’. Hiermee kun je aan de slag binnen Cisco als Sales (ASR) of systems engineer (ASE).

Wereldwijd zijn er drie locaties waar het Sales Associates Program wordt verzorgd: in Tokyo voor studenten uit Japan; in Raleigh, North Carolina voor studenten uit de VS, Canada en Azië (m.u.v. Japan) en in Amsterdam, voor studenten uit Europa en Emerging markets (Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika). In totaal doen 390 mensen mee aan de opleiding. Ruim duizend mensen, die de opleiding al met succes volbracht hebben, zijn de verkoop in gegaan.

Desmond Jas, CSAP programmadirecteur bij Cisco: "Cisco biedt met het CSAP een uniek programma voor jonge en talentvolle mensen. Niet alleen de aanpak en het uitdagende curriculum zijn aantrekkelijk, maar zeer zeker ook het internationale karakter van het programma. Cisco is niet alleen een mooi bedrijf om voor te werken; met dit programma biedt het ook mogelijkheden voor een nieuwe generatie. Bovendien draagt Cisco zo bij aan de reductie van het tekort aan netwerkspecialisten."

In Amsterdam en Tokyo is de verdeling tussen man en vrouw gelijk, 27 procent is vrouw, en de overige 73 procent is man. In de Verenigde Staten is het percentage vrouw hoger, 42 procent is het daar. De vrouwen kiezen grotendeels voor de sales-opleiding. De system-engineer opleiding is vooral voor mannen neergelegd.

Er is drie keer een praktijk stage om ervaring op te doen en het team te leren kennen. Zo kan men alvast een functie vinden. In het eerste kwartaal wordt al gezocht naar bedrijven die interesse hebben in een afgestuurde leerling. Binnenkort gaat de aanmelding weer open, meer informatie daarover kan hier gevonden worden.